Laura García – AiCarmela

Escrit per 180graus el . Desat a Marca Manlleu

Dissenyadora

Barcelona

Parla’ns de la teva generació…

La meva generació; la visc com a època transitòria, evolutiva i de canvi constant. Formo part d’una promoció que es basa en l’adaptació, la re-invenció i la “supervivència”.

Un personatge de Manlleu?

La meva mare, actualment és el vincle més fort que m’uneix a Manlleu

Un paisatge de Manlleu?

El passeig del Ter, a la Tardor.

Què transformaries?

M’agradaria transformar la integració i la participació cultural que unís a tots els habitants.

Ai Carmela

L’experiència com a dissenyadora de vestuari teatral m’ha servit de pont per investigar noves vies de confecció, explorant noves formes i potenciant el sentit de l’humor. Donar una nova identitat (i una nova funció) a l’objecte sense que aquest perdi la seva naturalesa i conservi la seva identitat, la seva memòria d’objecte.

Fins ara, les col·leccions d’aiCarmela han estat creades a partir de pantalons d’home que responen al material base. La masculinitat d’un pantaló de trajo es pot convertir a través de la deconstrucció en una peça femenina. Les línies rectes es tornen corbes que dibuixen la silueta.

Durant el procés de treball, l’objecte és la matèria, un retrobament amb la peça (tècnicament –tall, tela- isimbòlicament –la seva memòria, el seu origen-) porten a la seva transformació. Cada peça original suggereix una forma, una evolució pròpia, fent única cada proposició resultant. Trobar el gest necessari en cada cas, permet modelar la seva forma amb una metodologia d’esculpit. La inspiració ve generada per el patró, el color i el teixit. De la reinterpretació de la peça base esdevé un nou estil i forma. Els figurins m’ajuden a recordar i desenvolupar la idea però els vestits sorgeix d’una forma mes intuïtiva, que mes tard es tradueix en patronatge per a la realització dels acabats.

El resultat és una peça seriada, a vegades única,sempre còmode i portable

180graus

Som 180º, una empresa de nova creació que neix de la nostra curiositat i les ganes de trobar altres maneres de treballar amb persones.